U heeft een sterk verouderde browser! Download hier een nieuwe versie zodat deze website optimaal kan functioneren.

AZ snakt naar een overwinning volgens Koeman

Het zijn barre tijden voor regerend landskampioen AZ. De Alkmaarse ploeg wist al vier keer te verliezen in de competitie en de eerste wedstrijd in de Champions League werd tegen Olympiakos verloren. Volgens AZ-coach Ronald Koeman snakt zijn team naar een overwinning om een ommekeer te maken.

“Het is niet onrustig. Dat is tekenend voor de club. Natuurlijk. De sfeer is anders. Dat gaat vaak gepaard met goede resultaten. We snakken naar een zege. Dat moet ook de insteek van het duel van morgen zijn. We moeten rustig blijven, hebben behoefte aan duidelijkheid. We zullen tegen Standard vanuit onze eigen kracht spelen. We zijn op zoek naar vertrouwen, maar dat komt alleen wanneer je wint. Eindeloze praatsessies hebben weinig zin als je niet wint.”

“We hebben van FC Utrecht verloren op een wijze die niet kan en niet mag. Morgen hebben we een herkansing in een andere competitie. Dat is misschien prettig. Dan kun je makkelijker al het andere achter je laten. We moeten een basis leggen om hieruit te komen. Samen moeten we dit oplossen, met z’n allen als team. We zijn groeiende. De kwaliteit is aanwezig. Nu is het een uitdaging om het op het hoogste niveau te laten zien.”